Älskar träd – men ibland måste de väck

Att jag älskar skog, natur, växter och träd är ingen hemlighet. Att vara i Jämtlands skogar är ju något av de bästa som finns, och även när det gäller min egen tomt så älskar jag växtlighet och träd. Det finns dock ett träd som har gjort sitt på min gård nu. Det har jag bestämt. Beslutet var verkligen inte lätt att ta då jag tycker väldigt mycket om trädet, men det växer på ett sådant sätt att det riskerar att skada huset, och jag misstänker också att trädet själv skulle kunna vara på väg att ramla ihop. Så nu har jag som sagt bestämt mig för att trädet måste bort, tyvärr.

Kontakta en arborist
Trädfällning är ju inte direkt något som vem som helst ska ge sig på, och speciellt inte när det handlar om träd som står nära hus. Jag pratade med en bekant från skåneland som hade anlitat en arborist i Malmö när han skulle ta bort ett träd på sin tomt, och det var tydligen i grevens tid som den där arboristen kom dit och tag ner trädet, för det var helt ruttet inuti och hade kunnat vara väldigt farligt om det hade fått stå kvar. Så det känns bäst att ta ner tveksamma träd i tid, om man säger så.

Plantera nytt?
Kanske ska mitt gamla träd få ge plats åt ett nytt träd. Nu finns det visserligen en massa rötter och så, men lite stubbfräsning kan ju också en arborist hjälpa till med och får man bara bort det största så tror jag nog att det ska gå att plantera ett nytt litet träd där intill. Kanske ett som inte blir riktigt lika högt dock. Det är så fantastiskt att se träd växa, även om det förstås tar väldigt lång tid. Men kanske är det just därför det är så roligt också.