Att jämt välja Jämtland

Det är en absolut självklarhet att man någon gång i sitt liv måste besöka underbara Jämtland. Vi har en sådan variation och sådan bredd att bjuda på här! Jag skulle jämt välja Jämtland som jag brukar säga. Även om jag har rest en hel del och även bott på många olika ställen i vårt land så landar jag alltid i mitt älskade Jämtland i slutändan. Det kanske är vår magiska skog, de härliga fjällen eller bara alla trevliga jämtlänningar som är orsaken. Det vågar jag inte helt svara på. Men det jag kan garantera är att det finns otaligt med anledningar att komma hit på besök, och ännu fler anledningar att stanna.

Sedan har vi såklart den underbara Jon Henrik Fjällgren som är vår stolthet från Härjedalen. Här har man gjort en hyllning till honom och till Jämtland och Härjedalen. Otroligt vacker video!

Fjällvandring – den bästa medicinen
Har ni sett norrsken någon gång? Det är i sig en helt unik upplevelse som inte är alla förunnat att få uppleva. Det är som att se rinnande grön bergkristall flyta över himlen som en perfekt vispad sås. Från Jämtland går massvis med olika organiserande vandringar över fjäll och berg. Packa din väska och ge dig ut på något som du kommer att minnas hela livet.

En makalös djurvärld
Visste du att vi har ett helt otroligt djurliv här i Jämtland? Såväl björn, ren och älg som lämmel och ett flertal fågelarter älskar våra fjällområden och trivs bra. Vi har till exempel Sonfjället som är en välskött nationalpark som funnits sedan 1909. Här kan du njuta av ett underbart teaterspel med naturen själv i huvudrollen.

Fantastiskt folk
Jämtlänningar är ett trevligt folk. Lite ärligare, smartare och rakare än resten av den svenska befolkningen – men likväl öppensinnade och nyfikna. Enligt en svensk uppslagsbok så beskrivs jämten såhär:

En synnerligen homogen befolkning, god affärshåg, snabb uppfattning, utpräglat sinne för humor, omutligt ärliga, ett utvecklat sinne för bygdens och släktens minnen”.