Dalarna, näst bäst i Sverige

Vi kommer alltid att förespråka Jämtland framför allt annat. Så är det att vara en riktig jämte. Men självklart är det samtidigt så att Sverige har andra pärlor som är väl värda ett besök. Såväl norröver som söderut har Sverige olika destinationer som, liksom vi, bjuder på hisnande natur och magiska vyer. Något vi absolut tycker har det där lilla extra är en tur för camping Dalarna.
Dalarna är näst bäst
Efter Jämtland kommer Dalarna på topplistan, följt av Mälardalen, Hälsingland och Norrland. Att välja en campingresa i detta skogsfyllda län kan bli precis hur bra som helst. Vi ger dig några rekommendationer på saker som är väl värda ett besök medan du ändå är i Dalarna:

dalahorse
Dalahästen i Avesta, hela 13 meter hög!
 • Falu Gruva
  Falun, som även kallas för Dalarnas resistensstad, är en otroligt vacker stad som ligger i vad som skulle kunna vara ett resultat av en nedslående komet. Stadskärnan ligger längst ner i en dal, och runt staden finns sedan bostadsområden, vatten och sjöar, och så Falu Koppargruva. Detta är ett historiskt landmärke med en fascinerande historia bakom sig. Spana in vilka tider de har vandringar i gruvgångarna och häng på en guidad tur.
 • Leksand Sommarland
  I Leksand har du sommarlandet som bjuder in familjer under sommarhalvåret till härliga och minnesvärda upplevelser. De mest häpnadsväckande är alla vattenaktiviteter och attraktioner som finns i parken, men att bara befinna sig vid Leksand Strand och njuta av utsikten över Siljan är värt sin resa på egen hand.
 • Dalahästen i Avesta
  I Avesta hittar du en dalahäst i storlek XXL, som dessutom är världens största dalahäst med sina 13 meter i höjd. Den invigdes redan 1989 och är en riktigt häftig ikon och en klassisk symbol för Sverige och framförallt Dalarna.
 • Aktivitetsbacken i Rättvik
  I Rättvik har du aktivitetsbacken med sommarrodel, segway och paintball. Att fara nedför backarna med den utsikten du har där är helt klart något hela familjen kommer att minnas i åratal. En riktigt rolig och adrenalinproducerande aktivitet som passar stora som små.