Det frodas långdragsfiske till vårkanten

Tänk att vi äntligen börjar närma oss något som vi kallar vår här. Dag för dag så tinar is & snö bort och man börjar kunna skymta lite gräs & grönt. Ännu har jag inte sett några blommor, men det borde inte dröja många veckor tycker jag. Inför våren har jag en hel del planer på aktiviteter jag vill göra, så jag tänkte att jag skulle bjuda på lite tips.

Utomhusaktiviteter för våren – fiske!
Jag fick ett väldigt fint nyhetsbrev i min e-post här om dagen från ett företag jag brukar följa på sociala medier. Jag brukar inte läsa nyhetsbrev egentligen, men det här stack ut gentemot alla andra som ligger och skvalpar i inkorgen då det var snyggt komponerat & lockade mig att läsa med en stark rubrik. I det nyhetsbrevet tipsade dom om att prova på pimpelfiske och även långdragsfiske i de stora öringssjöarna Gimån & Rörströmsälven nu till våren. Det ska finnas både harr & öring som är hungriga efter vinterhalvåret tydligen.

Jag gillar ju (som ni vet) att fiska, och har besökt dessa sjöar förr – men jag har inte testat på långdragsfiske så jag blev lite nyfiken och började läsa på om det lite mer. Det innebär ju då att man åker båt, och kopplar på släpmete med agn på båten samt ett antal lockblänken. Vissa menar dock att bästa säsongen för det är från juni och fram till augusti, men jag tror ändå att man kan hitta en hel del skoj redan i maj.

Nu kikar jag runt på vad jag kan tänkas behöva inhandla inför ett sådant äventyr. Jag kommer ju troligtvis åka på något som styrs upp av någon förening eller liknande där man får låna båt & släpmeten och sådär, men tänker mig att jag kanske ska kika på lite lockblänken i alla fall. Får se om ni kan vänta er en uppdatering här när det är utfört 🙂