Så packar man som en riktig skogsnisse

Till helgen är tanken att jag ska iväg ut i naturen för lite vandring, camping och fågelskådning. Såhär under vårkanten är det som allra roligast att betrakta fåglar, när de är i sitt vildaste esse med alla läten, parningssignaler och lockande inviter mot varandra. Nu var det ett tag sedan jag verkligen gav mig ut på hajk av detta slag, men att packa som en skogsnisse – det är en naturlig talang jag har!

Investerat i mindre förvaringsmöjligheter

Det finns ingenting jag avskyr mer än att ha en gigantisk ryggsäck i vilken allt ligger nedpackat helt huller om buller. Inför denna tripp kommer jag därför att packa ner allting i separata påsar, och för mat och sådant som riskerar att läcka har jag köpt in riktigt kvalitetsklämmor från http://www.klammor.se  som kommer se till att hålla allting tätt där inne i ryggsäcken. Jag har även gjort som så att jag köpt påsar i olika färger, så att jag har ett färgschema på allting – och lättare kan hitta det. Mat och dryck i röda påsar, hygienartiklar i gröna påsar, underkläder i gula påsar.

En del av mina vänner kallar mig för kontrollfreak. Jag förstår inte alls hur de menar? J

Packningslista för scouten
Som en riktig gammal scout så har jag satt iordning en bra packningslista (med viss hjälp av google, host harkel) som jag tänkte att jag kunde dela med mig av till er andra som kanske också ska passa på att ta er ut i naturen nu såhär under vårkanten:

 • Tändare/Tändstickor
 • Fnöske
 • Stearinljus
 • Kåsa
 • Snöre
 • Sovsäck
 • Sårtvätt & Sterila kompresser
 • Fickkniv
 • Tomma påsar
 • Ficklampor
 • Extra batterier
 • Kompass
 • Karta

Med ovan saker så överlever du länge där ute om något skulle hända! Ja, förutsatt att du antingen har med dig mat eller är duktig på att jaga eller fiska också då såklartJ