Skog & natur i köket

För naturälskare som tycker om att plocka bär och svamp så spenderar man mycket tid i köket, med att sylta, safta och annat roligt. Och så finns det ju de som tycker om att jaga, som ju även de kommer att tillbringa mycket tid i köket (naturligtvis finns det heller ingenting som hindrar att man både tycker om att plocka svamp och bär och att jaga). Då vill man självklart att köket ska kännas inspirerande också, gärna på ett organiskt och naturaktigt vis. Det är en effekt som man kan uppnå på flera olika sätt, först och främst då genom att använda sig av så många naturliga material som möjligt.

Bastanta luckor i massivt trä
En sak som vi gillar och som gör skillnad är köksluckor i äkta trä, och då menar rakt igenom. Köksluckor med faner är fina på sitt vis, men det finns ingenting som slår träluckor. Tyvärr gäller det också till viss del priset, då sådana köksluckor nu kostar lite extra, men det tycker vi att de är värda. Sedan är det också så att en del av deras egenskaper som vissa kanske tycker är negativa egentligen, i vårt tycker, är bra.

Det handlar för det första om att riktiga träköksluckor åldras på ett fint sätt, där deras färg ändras under årens lopp – det är ett riktigt levande material. Just detta faktum är en av de saker vi tycker är det bästa med köksluckor i trä.

Men sedan finns det en annan egenskap som gör dem lite speciella också. Beroende på luftfuktighet och temperatur så ändras deras storlek lite i takt med årstiderna. Ett beteende som en och annan nog tycker är irriterande, men som vi bara tycker är charmigt – det visar ju att luckorna verkligen lever och är naturliga!

Därför rekommenderar vi köksluckor i massivt trä för ett naturligt och levande kök.